Zuurstof blog

Verkiezingen en het vak

Stem pijlsnelCommunicatie blijkt echt een vak. Moet ik nu heel snel stemmen (voor 9 uur)? Wat betekenen de drie witte pijlen? Waarom deze vreemde kleurencombinatie? Alle lokale afdelingen en partijen hebben last van een overschatting van hun communicatiekennis, zo lijkt het.

Afgelopen week hier op kantoor al volop discussie over de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen. Alle lokale afdelingen en/of partijen doen hard hun best. Schrijnend is het om te zien dat het gebrek aan professionaliteit op het gebied van communicatie niet beperkt blijft tot de lokale partijen. Ook de afdelingen van landelijke partijen worden geplaagd door een overduidelijk gebrek aan landelijke begeleiding en sturing.

Hoe moeilijk kan het zijn om als landelijke partijen een sjabloon/template beschikbaar te stellen? Waarom zijn de gebruikelijke online 'campaign engines' nog niet doorgedrongen tot het politieke communicatieveld? Lijkt mij dat iedereen daarbij gebaat zou zijn, landelijke partij, lokale afdeling én de kiezer.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alle blogs