Zuurstof blog

ePapier - zorgen voor de 'papieren industrie'

Jaren geleden riep men al dat de papierindustrie zich zorgen moest gaan maken over de toekomst. De automatisering zou zorgen voor minder papierverbruik. Digitale opslag zou ruimte en papier gaan besparen. De grote stoffige archieven zijn inderdaad verdwenen maar het lezen vanaf een beeldscherm is geen succes geworden. Printen bleek de oplossing. Sinds de automatisering is de papierproductie daardoor alleen maar gestegen.

De afname van het papierverbruik zal in eerste instantie niet komen doordat we minder gaan printen, maar veel eerder door minder drukwerk. Een aantal kranten en tijdschriften verschijnen al in digitale vorm. Boeken, kranten en magazines zijn rijp voor de eReader. De wereldwijde introductie van Apple's Ipad leek de boel echt wakker te schudden. Er volgen nu ook andere merken met hun eigen 'ipad'. De mogelijkheden zijn legio. Een voorbeeld: de digitale krant geeft altijd het laatste nieuws en als uitgever kun je de informatie elk moment nog aanpassen. En de niet te onderschatten tijdwinst! Drukken kost immers tijd. 's Morgens je nieuwe boek af, dezelfde dag online te koop.

Waarschijnlijk tevergeefs proberen kranten hun betalende abonnees vast te houden met exclusieve cadeautjes zoals DVD's en boeken. Maar dat zal ons er niet van weerhouden om onze informatie daar te halen waar het vers en actueel is. Krantenbezorgers en drukkers moeten zich maar laten omscholen, want wie wil er nog oud nieuws in de bus?


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alle blogs