Zuurstof blog

Inspirerende bedrijfsbladen

De 7 genomineerden voor de Grand Prix externe bedrijfsbladen (ik zit in de jury) zijn bekend! Vorige week zijn we met de juryleden bij elkaar gekomen en kreeg ieder jurylid de kans zijn 5 favorieten te verdedigen. Na een prettige discussie zijn we gezamenlijk tot een lijst van 7 genomineerden gekomen.

Als art director en vormgever heb ik mijn shortlist voornamelijk samengesteld uit bladen die zich weten te onderscheiden, maar bovenal mij weten te inspireren en te verrassen. Het is goed om te zien dat deze bladen inhoudelijk ook hoog scoorden bij mijn mede-juryleden. Gelukkig zijn er nog genoeg bedrijfsbladen die meer zijn dan een corporate brochure in magazine-vorm of fungeren als redactionele spreekbuis van de directie.

Vorm blijkt dus een belangrijke indicator voor de kwaliteit van een magazine. Een redactie die aandacht besteed aan vorm en ook serieus omgaat met beeld en bladformule, tilt een magazine naar een hoger niveau en vergroot de leesbaarheid voor zijn doelgroep. De juiste mix van artikelen, bladritme, verrassende invalshoeken en ook gewoon lef en durf maken een blad aantrekkelijk voor de lezer.

Op 11 maart volgen de Rondetafelgesprekken met de 7 genomineerden, waar zij hun inzending mogen verantwoorden en een toelichting kunnen geven aan de jury. Spannend!

Zie ook:
http://grandparade.logeion.nl/
http://grandprixbedrijfsbladen.logeion.nl/


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alle blogs