Zuurstof blog

Tegeltjeswijsheid

Geld moet rollenHollands (zonder het ouderwetse -sch) mág weer. Het programma 'Ik houd van Holland' is een kijkcijferhit, de Xenos staat bol van het Delfts blauw en ook de Plus adverteert nu met tegeltjeswijsheden geïnspireerd op de Hollandse zuinigheid. Spreuken als 'Kleine prijsjes is een groot geluk' en 'Klein gewin, brengt rijkdom in' wijzen de klant op het voordeel van de supermarkt.

Dit weekend trof ik op mijn deurmat een A4-envelop van de Postcode Kanjer Loterij. Op de voorkant een uitzinnig lachende Linda de Mol. Maar mijn aandacht - en daarom gooide ik de envelop niet metéén bij het oud papier - werd getrokken door de achterkant: MAAK SNEL OPEN en daaronder twee Oudhollandse tegeltjes met de spreuken

"Geld moet rollen
Het liefst mijn kant op"

en

"Geen beter lot
dan een winnend lot"

Achgossie. Deze verwijzing naar Oudhollandse tegeltjeswijsheid, maar dan heel slecht, vond ik dusdanig intrigerend dat ik besloot de envelop toch open te maken.

De tijd heeft bij de Postcode Loterij stilgestaan. Ik was vroeger al gefascineerd door die los bijgeleverde zegeltjes die ik zelf op de antwoordkaart mocht plakken, een volstrekt zinloze bezigheid. Toch bekroop me weer het gevoel dat ik invloed heb op het creëren van mijn eigen geluk. Ieder zegeltje dat ik plak, brengt me een stapje dichter bij die kanjer van twintig miljoen, een villa, een paard... Toevallig weet ik dat de hoofdprijs zo'n tien jaar geleden bij mij in de straat is gevallen. Toen woonde ik er nog niet, maar het is echt waar. Ik heb het van de buurvrouw. Sinds die tijd heeft mijn achterbuurman een Oldtimer Chevrolet en gaan de buren op vakantie naar Disneyworld Florida...

Onder in de envelop vond ik, naast de zegeltjes en Linda's persoonlijke brief, twee bierviltjes (alias tegeltjes) met bovenstaande spreuken erop. Tja, ik acht de kans dat die postcodeprijs hier nog een keer valt erg klein... Nee, doe mij dan maar deze Zaanse Wijsheid:

Met een rijke fantasie...

De zegeltjes, de viltjes en Linda's lieve brief liggen nu bij het oud papier. Want geld maakt immers niet gelukkig. Toch?

 

>>> Bovenstaande Zaanse spreuk op een poster ontvangen? Bel of mail dan direct met Brinkerink & Partners!


Reacties  

 
#1 Ken 20-11-2015 03:27
My family members all the time say that I am killing my time here at net, but I know I am getting familiarity every day by reading thes pleasant articles.


my webpage - linking google plus and
facebook: https://Bikhir.Zendesk.com/entries/35556942-Effortless-Programs-For-Google-Api-Tutorial-Clarified
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alle blogs