Zuurstof blog

Komkommer en kwel

Martin KlimasIk heb een complottheorie. Persoonlijk vermoed ik dat de EHEC-bacterie een haatcampagne van de vee-industrie tegen groente is. De zoete wraak van de veehouderij op groente en fruit.

In de veehouderij kennen ze het klappen van de zweep al: gekkekoeienziekte, varkenspest, mond- en klauwzweer en de vogelgriep. Daarmee vergeleken is land- en tuinbouw er tot nu toe nog gemakkelijk vanaf gekomen. Van groente hoor je alleen maar positieve berichten. “Twee ons groente, twee stuks fruit. Zo houden we het een heel stuk langer uit!” Tenminste, dat zeiden ze...

Dit was allemaal vóór de komst van de EHEC-bacterie. Want sinds de komst van deze boze bacterie, die van nature thuishoort in het darmstelsel van de koe, is het gedaan met het smetvrije blazoen van groente. Ineens zijn komkommers gevaarlijk, ga je dood van tomaten en kun je biologische taugé maar beter links laten liggen. Of toch niet?

Imagoprobleem
“Die Quelle ist noch nicht gefunden.” Op het Duitse nieuws hoorde ik dat ze de oorzaak mogelijk nooit vinden. Intussen is de EHEC-hetze in volle gang. Het vingerwijzen gaat maar door en dat werpt zijn rotte vruchten af. Ik maak me zorgen over het imago van groente.

Vegetables

Tijd voor een feel-good-campagne! Ik stel een naamswijziging voor de komkommer en taugé voor. Zo’n wijziging helpt altijd als je het negatieve verleden van je wilt afwerpen. Ik heb al een paar suggesties. Komkommer wordt lange groene. Taugé heet voortaan kiemerwtje. Tomaat wordt clown. En sla wordt mep... Ik heb ook alvast een paar positieve groenteplaatjes uit het verleden ter inspiratie verzameld.

Het is maar een beginnetje, hoor. Maar zodra u er klaar voor bent, groentesector, aarzelt u dan niet. Neem contact met mij op. Zo komkomt het allemaal wel weer goed. Beloofd!


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alle blogs