Het prettige bureau


Hoe is ’t om op IJburg te wonen? Vanuit de wetenschap dat deze vraag bij veel woonconsumenten leeft, koos Vesteda een jaar geleden voor een nieuw event dat verder gaat dan de openhuizenroute: IJburghoppen. Deze unieke toer door de wijk en langs vele woningen bleek zoveel bezoekers te trekken dat zeven woningaanbieders besloten aan te haken.

Met resultaat
Op 26 juni – de Dag van de Architectuur – en 24 september vonden de tweede en derde editie plaats. Onder leiding van Hallie & Van Klooster Makelaardij stelden Amvest, Rochdale, De Alliantie, De Key-Principaal, Ymere, AM en Vesteda een aantrekkelijk programma samen, waarbij Zuurstof marketing en communicatie tekende voor de verschillende communicatiemiddelen. Alle inspanningen waren niet voor niets: 180 mensen kwamen eind juni langs om IJburg te proeven. Eind september waren dat er zo’n 90.

Blij verrast
Opnieuw deed IJburghoppen waarvoor het evenement bedoeld is: mensen de ogen openen voor wat Amsterdams jongste wijk allemaal in huis heeft. Zo bleek ook uit een reactie van een Purmerender: “Nooit geweten dat IJburg zoveel te bieden heeft. Hier wil ik beslist wonen. Nu alleen mijn woning in Purmerend even verkopen…”