Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl met Zuurstof!

huisstijl laten ontwerpen

Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl met Zuurstof!

Een goede huisstijl ontwerpen is belangrijker dan je denkt. Naast visualisering van de identiteit zorgt de huisstijl voor een duidelijke herkenbaarheid naar je doelgroepen en een efficiëntere manier van communiceren. Een logo ontwerpen is een goed begin, maar het draait om zoveel meer…

De totale visuele presentatie van organisaties gaat verder dan alleen het plaatsen van een logo boven aan het briefpapier en op de visitekaartjes. Toch is het vaak dit element waarover velen spreken als het gaat over ‘onze huisstijl’. Huisstijl is meer! Huisstijl probeert een organisatie als geheel te visualiseren. Door alleen te kijken naar het logo doe je jouw organisatie dus te kort.

Huisstijl ontwerpen vanuit een visie

Een huisstijl moet de kern van de organisatie (de identiteit) tot uitdrukking weten te brengen. Wat is de organisatie (persoonlijkheid)? Wat karakteriseert de organisatie? En wat zijn haar kernwaarden? Pas wanneer die identiteit is vastgesteld en in ontwerp zichtbaar is gemaakt, vormt de huisstijl de basis voor een consistente vorm van communicatie. 

Een eenduidig beeld van alle visuele middelen, vertaald vanuit een centrale visie – daar draait het om. Samenhang is niet alleen belangrijk om tot de gewenste beleving bij afzonderlijke doelgroepen te komen. Maar ook om herkenbaar en onderscheidend te blijven te midden van de overload aan informatie die iedereen tegenwoordig over zich heen krijgt.

Een goede onderlinge afstemming van deze huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Wil je weten in hoeverre jouw huidige huisstijl aansluit bij de identiteit van je organisatie? Wilt u verschillende huisstijlelementen beter op elkaar afstemmen? Bespreek het met één van onze communicatieadviseurs en/of onze art director Ernst van Veenendaal.

huisstijl-ontwerpen-zuurstof

Huisstijl ontwerpen: logo en meer

Een huisstijl bestaat uit vele elementen. ‘De stijl van het huis’ is opgebouwd uit:

  • logo (woord- en beeldmerk)
  • kleur
  • typografie (lettertypes)
  • vormen
  • afbeeldingen (foto’s, illustraties e.d.).  

Leg je huisstijlontwerp vast in een huisstijlhandboek

Huisstijlhandboek, brand book of huisstijlweb? Met alleen een goed gedefinieerde en fraai ontworpen huisstijl ben je er niet. De stijl moet ook door het hele ‘huis’ worden ingevoerd en vastgelegd in een huisstijlhandboek. Of liever gezegd een huisstijlweb.

Huisstijlhandboek-huisstijl-ontwerpen

Jouw huisstijlontwerp in een huisstijlweb

Een goede onderlinge afstemming van huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Een huisstijl is alleen onderscheidend als iedereen er op dezelfde manier mee werkt. Een handig hulpmiddel is om hiervoor een huisstijlhandboek of beter nog een huisstijlweb. Een huisstijlweb is besloten online portaal waar interne en externe communicatieprofessionals en -betrokkenen alle richtlijnen en regels van jouw huisstijl kunnen vinden. Je leest er bijvoorbeeld wat wel en niet met het logo en de slogan mag, en welke fotografiestijl er geldt. 

Dynamisch huisstijlhandboek

Het grote voordeel van een online huisstijlweb is dat meerdere mensen hier tegelijk gebruik van kunnen maken. Een huisstijlhandboek verdwijnt al snel in een la en verouderd daardoor. De huisstijlrichtlijnen die je vindt op een huisstijlweb zijn in de regel altijd actueel. Het huisstijlweb is dynamisch en kan bij elke wijziging in de huisstijl eenvoudig worden geüpdate. 

Wat vind ik op een huisstijlweb?

Op eenhuisstijlweb van jouw merk beschrijven we per huisstijlelement de afgesproken regels en de manier waarop deze moet worden toegepast in de diverse communicatiemiddelen die worden ontwikkeld. Onderstaand vind je de basiselementen die Zuurstof veelal opneemt in een huisstijlweb van een opdrachtgever:

Logo

Een eenduidig gezicht naar buiten toe begint met het juiste logo en de juiste beelden. Ook jouw verschillende logoversies staan in het huisstijlweb – die je eenvoudig kunt downloaden.

Vormelementen

Met onderscheidende vormelementen kan de ontwerper extra accenten aanbrengen om de aandacht van de ontvanger te trekken en vast te houden.  

Kleur

Kleur is een van de gezichtsbepalende elementen van een huisstijl en zorgt voor herkenbaarheid. Veelal kent een huisstijl naast primaire huisstijlkleuren ook een palet aan ondersteunende expressiekleuren.

huisstijl-ontwerpen-kleur

Fotografie

Niets is zo sfeerbepalend in communicatie-uitingen als de toegepaste beelden. Ze bepalen de visuele identiteit van de organisatie en zetten de emotie en de toon neer. Daarom maken naast vormgeving en kleurenpallet ook richtlijnen voor fotografie deel uit van je huisstijl.

Lettertype

Ook de typografie, de keuze van lettertypen, bepaalt mede het gezicht naar buiten toe. De geselecteerde lettersets vormen tezamen het handschrift van jouw merk.

Papier

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een huisstijl, maar de keuze van papiersoort draagt wel degelijk bij aan het gezicht van onze organisatie naar buiten toe.

Schrijfstijl

Net als de beelden moeten ook de teksten die je schrijft, in alles aansluiten op wat je als merk wilt uitstralen.

 

Bloggen. Start met bloggen - 7 tips

Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Je wilt starten met bloggen. Of misschien blog je al een tijdje. Maar hoe dat je dat eigenlijk? Wil je een online conversatie opstarten met een blog die het bezoek aan je website verhoogt? Dan moet je blog interessant zijn om te lezen. We geven je 7 tips over bloggen!

Lees meer: Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Website laten maken in Wordpress

Website laten maken in WordPress. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

Een Wordpress website laten maken door Zuurstof heeft zo z'n voordelen. We hebben veel ervaring met het bouwen van websites en webshops in de meest gebruikte open source platforms van dit moment: WordPress en Joomla. Beide website CMS-en zijn zeer gebruiksvriendelijk, onafhankelijk en geschikt voor zowel eenvoudige als meer complexe websites. Daarnaast kunnen we helpen om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen met online marketing.

Lees meer: Website laten maken in WordPress. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

Training SEO schrijven Amsterdam

Training SEO schrijven

Met de incompany training ‘SEO schrijven‘ praat onze tekstschrijver jou en je collega’s bij over de do’s en don’ts voor webteksten. Hoe schrijf je een aantrekkelijk tekst die ook goed vindbaar is? Die balans is altijd lastig....

Lees meer: Training SEO schrijven

Online marketing tools

Online marketing tools

Online marketing tools kunnen je dagelijkse marketingwerkzaamheden een stuk gemakkelijker maken. De mogelijkheden om je merk, product of organisatie online te presenteren, groeien met de dag. Met cmcom.nl, ons platform voor crossmedia communicatie, bieden we je drie online marketing tools waarmee je je online communicatie eenvoudig invult en volgt.

Lees meer: Online marketing tools

vastgoedmarketing amsterdam zuurstof

Vastgoedmarketing. Zuurstof voor jouw vastgoedproject.

Vastgoedmarketing. We zijn er in gespecialiseerd bij Zuurstof. Met vastgoedmarketing helpen projectontwikkelaars, bouwbedrijven, beleggers, makelaars, commerciële verhuurders, gemeenten en woningcorporaties om nieuwbouwprojecten met het in de markt te zetten of hun bestaande voorraad woningen en/of kantoorruimte. Door middel van campagnes en projectsites om de woningen online te verkopen of te verhuren. Marketing van vastgoed doen we onder meer voor vastgoedprojecten van Vesteda, BPD, Goodman en Lidl Vastgoed. Geef ook jouw vastgoed een boost met Zuurstof!

Lees meer: Vastgoedmarketing. Zuurstof voor jouw vastgoedproject.

b2b business to business marketing communicatie

B2B Marketing Communicatie

Zuurstof is een B2B bureau in Amsterdam met ruim twintig jaar ervaring in de B2B marketing communicatie. We helpen we zakelijke dienstverleners en B2B-klanten om hun diensten stevig in de markt te zetten. Dat doen we met...

Lees meer: B2B Marketing Communicatie

Seo-advies-zoekmachine-optimalisatie

SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Op zoek naar een bureau voor SEO Advies / zoekmachine-optimalisatie? Zuurstof in Amsterdam helpt je graag met zoekmachine optimalisatie. SEO is een interessante methode om online klanten te werven. Want door je website technisch en inhoudelijk te...

Lees meer: SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Explanimation laten maken

Explanimation laten maken: Animaties met Zuurstof!

Wil je een explanimation (uitleganimatie) laten maken? Zuurstof maakt animaties met impact! Heb jij een langer verhaal, visie of bijvoorbeeld een nieuwe dienst? En die wil je graag in een pakkende explanimation omzetten? Lees in dit artikel hoe Zuurstof je daarbij helpt in 6 simpele stappen.

Lees meer: Explanimation laten maken: Animaties met Zuurstof!

e-mailmarketing zuurstof sophie

E-mailmarketing met Sophie

Voor verschillende klanten bewijst onze tool 'Sophie' voor e-mailmarketing inmiddels haar diensten. Of het nu gaat om een maandelijkse online nieuwsbrief, een eenmalige verkoopactie of een persoonlijke e-mailgroet rond verjaardag of feestdagen, Sophie regelt al het online verzendwerk en regelt ook de eventuele afhandeling.

Lees meer: E-mailmarketing met Sophie

Bureau arbeidsmarktcommunicatie Amsterdam

Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

Op zoek naar een bureau voor arbeidsmarktcommunicatie? Of een uitnodigende wervingscampagne? Zuurstof helpt je graag met het werven van geschikte medewerkers. Hoe bereik je je doelgroep? En waarom moeten kandidaten nu juist bij jouw bedrijf solliciteren? Wat maakt jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever? Het aanbod aan off- en online vacaturemedia is groot. Tja, in welke media heeft het dan nog zin om te plaatsen?

Lees meer: Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

seo analyse bureau amsterdam

SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

SEO-analyse en monitoring van jouw website? Maak kennis met Monica! Want Monica is eén handig online dashboard met SEO-tools en social media-, web- en PPC-rapportages. En dat alles voor een scherp maandbedrag. Tools voor SEO-analyse en...

Lees meer: SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

online opmaak zuurstof julia

Online opmaak met Julia

Creëer zelf professionele documenten met Julia online opmaak van Zuurstof. Een poster voor een evenement, een visitekaartje voor je nieuwe collega of een folder die er goed moet uitzien. Maar het mag niet te veel kosten.

Met onze online opmaak-tool Julia maak je zelf eenvoudig communicatiemiddelen op die er meteen uitzien alsof ze professioneel zijn opgemaakt. Gewoon in je eigen huisstijl en met een drukwaardige pdf als resultaat. Daarmee kun je zelf prints maken of naar de drukker stappen.

Lees meer: Online opmaak met Julia

Online Marketing bureau Amsterdam

Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

Online marketing is een verzameling van alle digitale middelen en technieken om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Display advertising, Social Advertising, Zoekmachine-optimalisatie, Zoekmachine-adverteren en E-mailmarketing. Maar ook je website speelt een belangrijke rol bij Online Marketing door bezoekers de juiste informatie en ervaring te bieden over jouw product of dienst.

Lees meer: Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

jaarverslag-voorbeelden

Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Het is waarschijnlijk elk jaar weer een hele klus om het jaarverslag compleet en goedgekeurd ‘op papier’ te krijgen. Want veelal is een jaarverslag een verplicht werk. En in z’n meest traditionele vorm wordt het...

Lees meer: Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Tekstbureau-tekstschrijver-Amsterdam

Op zoek naar een tekstschrijver? Onze tekstschrijvers geven je teksten extra Zuurstof!

Op zoek naar een tekstschrijver? Zuurstof in Amsterdam is een communicatiebureau met een team van ervaren tekstschrijvers. We helpen je graag met het schrijven van professionele teksten voor bijvoorbeeld jouw website, magazine of whitepaper. Geef ook jouw teksten een extra boost met Zuurstof!

Lees meer: Op zoek naar een tekstschrijver? Onze tekstschrijvers geven je teksten extra Zuurstof!

Communicatiebureau Amsterdam

Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof voor jouw marketing en communicatie.

Zuurstof is een communicatiebureau in Amsterdam. Met een team van specialisten op het gebied van marketing en communicatie geven we ook jouw communicatie graag een boost.

Of het nu gaat om positionering en strategie. Communicatieadvies, online marketingontwikkeling van websiteszoekmachine-optimalisatie, het schrijven van teksten of vormgeving van communicatiemiddelen. We helpen je graag! En op een prettige manier. Want dat vinden we belangrijk.

Zuurstof is gespecialiseerd in vastgoedmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, communicatie in de zorg en B2B-communicatie.

Lees meer: Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof voor jouw marketing en communicatie.

Video laten maken Amsterdam

Video laten maken

Je wilt een video laten maken? Leuk! Zuurstof in Amsterdam is een bureau voor marketing en communicatie met veel ervaring in het maken van allerlei soorten video’s. Van bedrijfsfilms tot videotestimonials, of een video voor bijvoorbeeld de lancering van...

Lees meer: Video laten maken

Bureau communicatie in de zorg

Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

Communicatie in de zorg is een vak apart. Zuurstof is een communicatiebureau gespecialiseerd in zorgcommunicatie. Met ruim vijftien jaar ervaring bij ziekenhuizen en zorginstellingen zoals Amsterdam UMCAmstaZaans Medisch CentrumEveanFundisAmarisZorgladder weet Zuurstof in Amsterdam waar het op aankomt als het gaat om communicatie en marketing in de zorgsector. 

We kennen de communicatiedoelgroepen in de zorg door en door – van cliënt of patiënt tot medewerkers en externe stakeholders. En we volgen de ontwikkelingen in de zorg natuurlijk op de voet.

Lees meer: Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

Vastgoedcommunicatie