Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl ontwerpen met Zuurstof!

huisstijl laten ontwerpen

Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl ontwerpen met Zuurstof!

Een goede huisstijl ontwerpen is belangrijker dan je denkt. Naast visualisering van de identiteit zorgt de huisstijl voor een duidelijke herkenbaarheid naar je doelgroepen en een efficiëntere manier van communiceren. Een logo ontwerpen is een goed begin, maar het draait om zoveel meer…

De totale visuele presentatie van organisaties gaat verder dan alleen het plaatsen van een logo boven aan het briefpapier en op de visitekaartjes. Toch is het vaak dit element waarover velen spreken als het gaat over ‘onze huisstijl’. Huisstijl is meer! Huisstijl probeert een organisatie als geheel te visualiseren. Door alleen te kijken naar het logo doe je jouw organisatie dus te kort.

Voorbeeld huisstijlontwerpen

Zuurstof heeft de afgelopen jaren voor verschillende organisaties huisstijlen ontworpen. Van grotere organisaties zoals Evean, restyling van de huisstijl van Amsta, maar ook voor kleinere bedrijven zoals De Fitfactor en vele projectstijlen voor woonprojecten van Vesteda. Op onze pagina met ‘werk’ vind je een aantal voorbeelden van huisstijlen.

huisstijl laten ontwerpen

Huisstijl ontwerpen vanuit een visie

Een huisstijl moet de kern van de organisatie (de identiteit) tot uitdrukking weten te brengen. Wat is de organisatie (persoonlijkheid)? Wat karakteriseert de organisatie? En wat zijn haar kernwaarden? Pas wanneer die identiteit is vastgesteld en in ontwerp zichtbaar is gemaakt, vormt de huisstijl de basis voor een consistente vorm van communicatie. 

Een eenduidig beeld van alle visuele middelen, vertaald vanuit een centrale visie – daar draait het om. Samenhang is niet alleen belangrijk om tot de gewenste beleving bij afzonderlijke doelgroepen te komen. Maar ook om herkenbaar en onderscheidend te blijven te midden van de overload aan informatie die iedereen tegenwoordig over zich heen krijgt.

Een goede onderlinge afstemming van deze huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Wil je weten in hoeverre jouw huidige huisstijl aansluit bij de identiteit van je organisatie? Wilt u verschillende huisstijlelementen beter op elkaar afstemmen? Neem dan gerust contact met ons op.

huisstijl-ontwerpen-zuurstof

Huisstijl laten ontwerpen: logo en meer

Een huisstijl bestaat uit vele elementen. ‘De stijl van het huis’ is opgebouwd uit:

  • logo (woord- en beeldmerk)
  • kleur
  • typografie (lettertypes)
  • vormen
  • afbeeldingen (foto’s, illustraties e.d.).  

Leg je huisstijlontwerp vast in een huisstijlhandboek

Huisstijlhandboek, brand book of huisstijlweb? Met alleen een goed gedefinieerde en fraai ontworpen huisstijl ben je er niet. De stijl moet ook door het hele ‘huis’ worden ingevoerd en vastgelegd in een huisstijlhandboek. Of liever gezegd een huisstijlweb.

Huisstijlhandboek-huisstijl-ontwerpen

Jouw huisstijlontwerp in een huisstijlweb

Een goede onderlinge afstemming van huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Een huisstijl is alleen onderscheidend als iedereen er op dezelfde manier mee werkt. Een handig hulpmiddel is om hiervoor een huisstijlhandboek of beter nog een huisstijlweb. Een huisstijlweb is besloten online portaal waar interne en externe communicatieprofessionals en -betrokkenen alle richtlijnen en regels van jouw huisstijl kunnen vinden. Je leest er bijvoorbeeld wat wel en niet met het logo en de slogan mag, en welke fotografiestijl er geldt. 

Dynamisch huisstijlhandboek

Het grote voordeel van een online huisstijlweb is dat meerdere mensen hier tegelijk gebruik van kunnen maken. Een huisstijlhandboek verdwijnt al snel in een la en verouderd daardoor. De huisstijlrichtlijnen die je vindt op een huisstijlweb zijn in de regel altijd actueel. Het huisstijlweb is dynamisch en kan bij elke wijziging in de huisstijl eenvoudig worden geüpdate. 

Wat vind ik op een huisstijlweb?

Op eenhuisstijlweb van jouw merk beschrijven we per huisstijlelement de afgesproken regels en de manier waarop deze moet worden toegepast in de diverse communicatiemiddelen die worden ontwikkeld. Onderstaand vind je de basiselementen die Zuurstof veelal opneemt in een huisstijlweb van een opdrachtgever:

Logo

Een eenduidig gezicht naar buiten toe begint met het juiste logo en de juiste beelden. Ook jouw verschillende logoversies staan in het huisstijlweb – die je eenvoudig kunt downloaden.

Vormelementen

Met onderscheidende vormelementen kan de ontwerper extra accenten aanbrengen om de aandacht van de ontvanger te trekken en vast te houden.  

Kleur

Kleur is een van de gezichtsbepalende elementen van een huisstijl en zorgt voor herkenbaarheid. Veelal kent een huisstijl naast primaire huisstijlkleuren ook een palet aan ondersteunende expressiekleuren.

huisstijl-ontwerpen-kleur

Fotografie

Niets is zo sfeerbepalend in communicatie-uitingen als de toegepaste beelden. Ze bepalen de visuele identiteit van de organisatie en zetten de emotie en de toon neer. Daarom maken naast vormgeving en kleurenpallet ook richtlijnen voor fotografie deel uit van je huisstijl.

Lettertype

Ook de typografie, de keuze van lettertypen, bepaalt mede het gezicht naar buiten toe. De geselecteerde lettersets vormen tezamen het handschrift van jouw merk.

Papier

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een huisstijl, maar de keuze van papiersoort draagt wel degelijk bij aan het gezicht van onze organisatie naar buiten toe.

Schrijfstijl

Net als de beelden moeten ook de teksten die je schrijft, in alles aansluiten op wat je als merk wilt uitstralen.

 

b2b business to business marketing communicatie

B2B Marketing Communicatie. Bereik jouw B2B-doelgroepen

Zuurstof is een B2B communicatiebureau in Amsterdam. Met ruim twintig jaar ervaring in de B2B marketing communicatie. We helpen we zakelijke dienstverleners zoals Visma, Konica Minolta, Aenergie, City Hub en Liftinstituut om hun diensten stevig in de...

Lees meer: B2B Marketing Communicatie. Bereik jouw B2B-doelgroepen

Online Marketing bureau Amsterdam

Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

Online marketing is een verzameling van alle digitale middelen en technieken om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Denk bij Online marketing bijvoorbeeld aan Display advertising, Social Advertising, Zoekmachine-optimalisatie, Zoekmachine-adverteren en E-mailmarketing. Maar ook je website speelt daarbij een belangrijke rol door bezoekers de juiste informatie en ervaring te bieden over jouw product of dienst.

Lees meer: Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

LinkedIn-adverteren

LinkedIn Advertising. Bereik je B2B doelgroep met LinkedIn Ads.

LinkedIn is het grootste zakelijke online netwerk. En misschien daarom ook wel onmisbaar als kanaal voor je online marketing strategie. Ideaal om nieuwe zakelijke leads te werven. Je merk meer bekendheid te geven. Of bijvoorbeeld om nieuwe kandidaten te werven voor een specifieke functie. Doelgroepen kun je haarfijn definiëren. Je bepaalt je marketingdoelstelling en zet je creatieve campagnes op. Natuurlijk volledig meetbaar zodat je kunt weten wat de campagne je je oplevert. Maar hoe werkt adverteren op LinkedIn? Wat kun je allemaal met LinkedIn Ads? En is het iets voor jouw bedrijf?

Lees meer: LinkedIn Advertising. Bereik je B2B doelgroep met LinkedIn Ads.

Tekstschrijver Amsterdam - Teksten laten schrijven

Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Onze copywriters geven je teksten extra Zuurstof!

Tekstschrijvers (of copywriters) van Zuurstof in Amsterdam schrijven wat af. Veel van onze opdrachtgevers laten teksten door onze copywriters schrijven voor websites, magazines en whitepapers. Maar ook bijvoorbeeld teksten voor concepten en campagnes. Ben je op zoek naar een geschikte tekstschrijver? Zuurstof in Amsterdam is een bureau met een team van ervaren tekstschrijvers. Ze verrassen je graag met doelgroepgerichte teksten, prikkelende zinnen en lichtvoetige woordkeuzes! Benieuwd of een van onze copywriters ook jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op: 020 26 10 944. Geef ook jouw teksten een extra boost met Zuurstof!

Lees meer: Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Onze copywriters geven je teksten extra Zuurstof!

Online marketing tools

Online marketing tools

Online marketing tools kunnen je dagelijkse marketingwerkzaamheden een stuk gemakkelijker maken. De mogelijkheden om je merk, product of organisatie online te presenteren, groeien met de dag. Met cmcom.nl, ons platform voor crossmedia communicatie, bieden we je drie online marketing tools waarmee je je online communicatie eenvoudig invult en volgt.

Lees meer: Online marketing tools

Communicatiebureau Amsterdam

Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof en creativiteit voor jouw marketing en communicatie.

Zuurstof is een communicatiebureau in Amsterdam. Met een team van specialisten op het gebied van marketing en communicatie geven we ook jouw communicatie graag een boost.

Of het nu gaat om positionering en strategie. Communicatieadvies, online marketingontwikkeling van websiteszoekmachine-optimalisatie, het schrijven van teksten of vormgeving van communicatiemiddelen. Daarmee helpen je graag! Op een prettige manier. Want dat vinden we belangrijk.

Communicatiebureau Zuurstof is gespecialiseerd in vastgoedmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, communicatie in de zorg en B2B-communicatie.

Lees meer: Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof en creativiteit voor jouw marketing en communicatie.

seo analyse bureau amsterdam

SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

SEO-analyse en monitoring van jouw website? Maak kennis met Monica! Want Monica is eén handig online dashboard met SEO-tools en social media-, web- en PPC-rapportages. En dat alles voor een scherp maandbedrag. Tools voor SEO-analyse en...

Lees meer: SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

Bureau arbeidsmarktcommunicatie Amsterdam

Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

Op zoek naar een bureau voor arbeidsmarktcommunicatie? Of een uitnodigende wervingscampagne? Zuurstof helpt je graag met het werven van geschikte medewerkers. Hoe bereik je je doelgroep? En waarom moeten kandidaten nu juist bij jouw bedrijf solliciteren? Wat maakt jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever? Het aanbod aan off- en online media is groot. Tja, in welke media heeft het dan nog zin om te plaatsen?

Lees meer: Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

Training SEO schrijven Amsterdam

Training SEO schrijven

Met de incompany training ‘SEO schrijven‘ praat onze tekstschrijver jou en je collega’s bij over de do’s en don’ts voor webteksten. Hoe schrijf je een aantrekkelijk tekst die ook goed vindbaar is? Die balans is altijd lastig....

Lees meer: Training SEO schrijven

Infographic laten maken

Infographic laten maken. Infographic in 5 stappen.

Wil je een infographic laten maken? Zuurstof maakt infographics van jouw stappenplan, visie of bijvoorbeeld een nieuwe dienst. Lees in dit artikel hoe we je daarbij helpen in 5 eenvoudige stappen. Wat is een infographic?...

Lees meer: Infographic laten maken. Infographic in 5 stappen.

Video laten maken Amsterdam

Video laten maken. Geef jouw bedrijfsvideo, commercial of wervingsvideo extra Zuurstof.

Je wilt een video of commercial laten maken? Leuk! Zuurstof in Amsterdam is een bureau voor marketing en communicatie met veel ervaring in het maken van allerlei soorten video’s. Van bedrijfsfilms tot commercials, of een video voor bijvoorbeeld de...

Lees meer: Video laten maken. Geef jouw bedrijfsvideo, commercial of wervingsvideo extra Zuurstof.

vastgoedmarketing amsterdam zuurstof

Vastgoedmarketing. Boost je vastgoedmarketing met Zuurstof.

Vastgoedmarketing. Daar zijn we gespecialiseerd in bij Zuurstof. Met vastgoedmarketing helpen we onze opdrachtgevers zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven, beleggers, makelaars, commerciële verhuurders, gemeenten en woningcorporaties. Zo ondersteunen we hen met nieuwbouwprojecten in de markt te zetten. Of hun bestaande voorraad woningen en/of kantoorruimte te verkopen of te verhuren. Door middel van campagnes en projectsites om de woningen online te verkopen of te verhuren. Marketing van vastgoed doen we onder meer voor vastgoedprojecten van grotere ontwikkelaars / vastgoedbeleggers zoals Vesteda, BPD, Goodman, Lidl Vastgoed en Rock Vastgoed. Geef ook jouw vastgoed een boost met Zuurstof!

Lees meer: Vastgoedmarketing. Boost je vastgoedmarketing met Zuurstof.

online opmaak zuurstof julia

Online opmaak met Julia

Creëer zelf professionele documenten met Julia online opmaak van Zuurstof. Een poster voor een evenement, een visitekaartje voor je nieuwe collega of een folder die er goed moet uitzien. Maar het mag niet te veel kosten.

Met onze online opmaak-tool Julia maak je zelf eenvoudig communicatiemiddelen op die er meteen uitzien alsof ze professioneel zijn opgemaakt. Gewoon in je eigen huisstijl en met een drukwaardige pdf als resultaat. Daarmee kun je zelf prints maken of naar de drukker stappen.

Lees meer: Online opmaak met Julia

Bloggen. Start met bloggen - 7 tips

Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Je wilt starten met bloggen. Of misschien blog je al een tijdje. Maar hoe dat je dat eigenlijk? Wil je een online conversatie opstarten met een blog die het bezoek aan je website verhoogt? Dan moet je blog interessant zijn om te lezen. We geven je 7 tips over bloggen!

Lees meer: Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Bureau communicatie reclame in de zorg

Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

Communicatie in de zorg is een vak apart. Zuurstof is een communicatiebureau gespecialiseerd in zorgcommunicatie. Met ruim twintig jaar ervaring bij ziekenhuizen en zorginstellingen zoals Amsterdam UMCAmstaZaans Medisch CentrumEveanFundisAmarisZorgladder weet Zuurstof in Amsterdam waar het op aankomt als het gaat om communicatie en marketing in de zorgsector. 

Zo kennen de communicatiedoelgroepen in de zorg door en door. Van cliënt of patiënt. Tot medewerkers en externe stakeholders. En we volgen de ontwikkelingen in de zorg natuurlijk op de voet.

Lees meer: Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

Seo-advies-zoekmachine-optimalisatie

SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Op zoek naar een bureau voor SEO Advies / zoekmachine-optimalisatie? Zuurstof in Amsterdam helpt je graag met SEO Advies in 5 stappen om je website beter vindbaar te maken. Zoekmachine-optimalisatie is een goede methode om meer online...

Lees meer: SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Explanimation laten maken

Explanimation laten maken: Explanimations met Zuurstof!

Wil je een explanimation (uitleganimatie) laten maken? Zuurstof maakt animaties met impact! Heb jij een langer verhaal, visie of bijvoorbeeld een nieuwe dienst? En die wil je graag in een pakkende explanimation omzetten? Lees in dit artikel hoe Zuurstof je daarbij helpt in 6 simpele stappen.

Lees meer: Explanimation laten maken: Explanimations met Zuurstof!

jaarverslag-voorbeelden

Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Ga je voor een online jaarverslag? Of ben je op zoek naar een andere creatieve vorm voor je jaarverslag. Het jaarverslag compleet en goedgekeurd ‘op papier’ te krijgen. Het is waarschijnlijk elk jaar weer een...

Lees meer: Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Website laten maken in Wordpress

WordPress website laten maken. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

Een Wordpress website laten maken door Zuurstof heeft zo z'n voordelen. We hebben veel ervaring met het bouwen van websites en webshops in de meest gebruikte open source platforms van dit moment: WordPress en Joomla. Beide website CMS-en zijn zeer gebruiksvriendelijk, onafhankelijk en geschikt voor zowel eenvoudige als meer complexe websites. Daarnaast kunnen we helpen om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen met online marketing.

Lees meer: WordPress website laten maken. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

e-mailmarketing zuurstof sophie

E-mailmarketing met Sophie

Voor verschillende klanten bewijst onze tool 'Sophie' voor e-mailmarketing inmiddels haar diensten. Of het nu gaat om een maandelijkse online nieuwsbrief, een eenmalige verkoopactie of een persoonlijke e-mailgroet rond verjaardag of feestdagen, Sophie regelt al het online verzendwerk en regelt ook de eventuele afhandeling.

Lees meer: E-mailmarketing met Sophie

Zuurstof en duurzaamheidVastgoedcommunicatie. Boost je vastgoedcommunicatie met ZUURSTOF.Tekstschrijver in Amsterdam. Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Ze geven je teksten extra Zuurstof!Reclamebureau in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met reclamebureau Zuurstof.PrivacybeleidReclamebureau in Amsterdam. Zuurstof reclamebureau voor jouw marketing en communicatie.