Bureau voor marketing en communicatie
Asterweg 19D12 - 1031HL Amsterdam - 020 26 10 944 - info@zuurstof.nl
      

Huisstijl ontwerpen

Array
(
)
huisstijl-ontwerpen

Huisstijl ontwerpen

Een goede huisstijl ontwerpen is belangrijker dan je denkt. Naast visualisering van de identiteit zorgt de huisstijl voor een duidelijke herkenbaarheid naar je doelgroepen en een efficiëntere manier van communiceren. Een logo ontwerpen is een goed begin, maar het draait om zoveel meer...

De totale visuele presentatie van organisaties gaat verder dan alleen het plaatsen van een logo boven aan het briefpapier en op de visitekaartjes. Toch is het vaak dit element waarover velen spreken als het gaat over 'onze huisstijl'. Huisstijl is meer! Huisstijl probeert een organisatie als geheel te visualiseren. Door alleen te kijken naar het logo doe je jouw organisatie dus te kort.

Huisstijl ontwerpen vanuit een visie

Een huisstijl moet de kern van de organisatie (de identiteit) tot uitdrukking weten te brengen. Wat is de organisatie (persoonlijkheid)? Wat karakteriseert de organisatie? En wat zijn haar kernwaarden? Pas wanneer die identiteit is vastgesteld en in ontwerp zichtbaar is gemaakt, vormt de huisstijl de basis voor een consistente vorm van communicatie. 

Een eenduidig beeld van alle visuele middelen, vertaald vanuit een centrale visie - daar draait het om. Samenhang is niet alleen belangrijk om tot de gewenste beleving bij afzonderlijke doelgroepen te komen. Maar ook om herkenbaar en onderscheidend te blijven te midden van de overload aan informatie die iedereen tegenwoordig over zich heen krijgt.

Een goede onderlinge afstemming van deze huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Wil je weten in hoeverre jouw huidige huisstijl aansluit bij de identiteit van je organisatie? Wilt u verschillende huisstijlelementen beter op elkaar afstemmen? Bespreek het met één van onze communicatieadviseurs en/of onze art director Ernst van Veenendaal.

huisstijl-ontwerpen-zuurstof

Huisstijl ontwerpen: logo en meer

Een huisstijl bestaat uit vele elementen. 'De stijl van het huis' is opgebouwd uit:

• logo (woord- en beeldmerk)
• kleur
• typografie (lettertypes)
• vormen
• afbeeldingen (foto's, illustraties e.d.).  

Leg je huisstijlontwerp vast in een huisstijlhandboek

Huisstijlhandboek, brand book of huisstijlweb? Met alleen een goed gedefinieerde en fraai ontworpen huisstijl ben je er niet. De stijl moet ook door het hele 'huis' worden ingevoerd en vastgelegd in een huisstijlhandboek. Of liever gezegd een huisstijlweb.

Huisstijlhandboek-huisstijl-ontwerpen

Van huisstijlhandboek naar huisstijlweb

Een goede onderlinge afstemming van huisstijlelementen draagt bij aan een krachtige huisstijl met visie. Een huisstijl is alleen onderscheidend als iedereen er op dezelfde manier mee werkt. Een handig hulpmiddel is om hiervoor een huisstijlhandboek of beter nog een huisstijlweb. Een huisstijlweb is besloten online portaal waar interne en externe communicatieprofessionals en -betrokkenen alle richtlijnen en regels van jouw huisstijl kunnen vinden. Je leest er bijvoorbeeld wat wel en niet met het logo en de slogan mag, en welke fotografiestijl er geldt. 


Dynamisch huisstijlhandboek

Het grote voordeel van een online huisstijlweb is dat meerdere mensen hier tegelijk gebruik van kunnen maken. Een huisstijlhandboek verdwijnt al snel in een la en verouderd daardoor. De huisstijlrichtlijnen die je vindt op een huisstijlweb zijn in de regel altijd actueel. Het huisstijlweb is dynamisch en kan bij elke wijziging in de huisstijl eenvoudig worden geüpdate. 


Wat vind ik op een huisstijlweb?

Op een huisstijlweb van jouw merk beschrijven we per huisstijlelement de afgesproken regels en de manier waarop deze moet worden toegepast in de diverse communicatiemiddelen die worden ontwikkeld. Onderstaand vind je de basiselementen die Zuurstof veelal opneemt in een huisstijlweb van een opdrachtgever:


Logo

Een eenduidig gezicht naar buiten toe begint met het juiste logo en de juiste beelden. Ook jouw verschillende logoversies staan in het huisstijlweb – die je eenvoudig kunt downloaden.


Vormelementen

Met onderscheidende vormelementen kan de ontwerper extra accenten aanbrengen om de aandacht van de ontvanger te trekken en vast te houden.  


Kleur

Kleur is een van de gezichtsbepalende elementen van een huisstijl en zorgt voor herkenbaarheid. Veelal kent een huisstijl naast primaire huisstijlkleuren ook een palet aan ondersteunende expressiekleuren.

huisstijl-ontwerpen-kleur


Fotografie

Niets is zo sfeerbepalend in communicatie-uitingen als de toegepaste beelden. Ze bepalen de visuele identiteit van de organisatie en zetten de emotie en de toon neer. Daarom maken naast vormgeving en kleurenpallet ook richtlijnen voor fotografie deel uit van je huisstijl.


Lettertype

Ook de typografie, de keuze van lettertypen, bepaalt mede het gezicht naar buiten toe. De geselecteerde lettersets vormen tezamen het handschrift van jouw merk.


Papier

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een huisstijl, maar de keuze van papiersoort draagt wel degelijk bij aan het gezicht van onze organisatie naar buiten toe.


Schrijfstijl

Net als de beelden moeten ook de teksten die je schrijft, in alles aansluiten op wat je als merk wilt uitstralen.

 

 

Meer over 'Huisstijl ontwerpen'

Array
(
)
communicatiebureau-amsterdam

Communicatie­bureau Zuurstof in Amsterdam

Zuurstof is een communicatiebureau in Amsterdam. Met een team van specialisten op het gebied van marketing en communicatie werken we dagelijks met veel plezier aan de meest uiteenlopende opdrachten voor onze klanten. Zuurstof is gespecialiseerd in vastgoedmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, communicatie in de zorg en B2B-communicatie.

Array
(
  [0] => stdClass Object
    (
      [tag_id] => 2
      [id] => 2
      [parent_id] => 1
      [lft] => 1
      [rgt] => 2
      [level] => 1
      [path] => hidden
      [title] => hidden
      [alias] => hidden
      [note] => 
      [description] => 
      [published] => 1
      [checked_out] => 0
      [checked_out_time] => 2017-12-14 12:44:33
      [access] => 1
      [params] => {}
      [metadesc] => 
      [metakey] => 
      [metadata] => {}
      [created_user_id] => 592
      [created_time] => 2017-12-14 12:44:33
      [created_by_alias] => 
      [modified_user_id] => 0
      [modified_time] => 2017-12-14 12:44:33
      [images] => {}
      [urls] => {}
      [hits] => 0
      [language] => *
      [version] => 1
      [publish_up] => 2017-12-14 12:44:33
      [publish_down] => 2017-12-14 12:44:33
    )

)
Array
(
)
social-media-monitoring

Social media monitoring met Buzz

Het aantal mogelijkheden om je merk, product of organisatie online te presenteren, groeit met de dag. Bij Zuurstof sluiten we daarop aan met ons platform voor crossmedia communicatie: cmcom.nl.

Array
(
)
videoproducties-bedrijfsfilm

Videoproducties

Je wilt een video laten maken? Leuk! Zuurstof is een bureau voor marketing en communicatie met veel ervaring in het maken van allerlei soorten videoproducties. Van bedrijfsfilms, videotestimonials of een video voor bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product

Array
(
)
online marketing tool

Online marketing tools

Online marketing tools kunnen je dagelijkse marketingwerkzaamheden een stuk gemakkelijker maken. De mogelijkheden om je merk, product of organisatie online te presenteren, groeien met de dag. Met cmcom.nl, ons platform voor crossmedia communicatie, bieden we je vier online marketing tools waarmee je je online communicatie eenvoudig invult en volgt.

Array
(
)
B2B-communicatie

B2B communicatie

Zuurstof is een B2B bureau in Amsterdam met ruim twintig jaar ervaring in de B2B marketing communicatie. We helpen we zakelijke dienstverleners en B2B-klanten om hun diensten stevig in de markt te zetten.

Array
(
)
e-mailmarketing-sophie-zuurstof

E-mailmarketing met Sophie

Voor verschillende klanten bewijst onze tool 'Sophie' voor e-mailmarketing inmiddels haar diensten. Of het nu gaat om een maandelijkse online nieuwsbrief, een eenmalige verkoopactie of een persoonlijke e-mailgroet rond verjaardag of feestdagen, Sophie regelt al het online verzendwerk en regelt ook de eventuele afhandeling.

Array
(
)
SEO advies Amsterdam

SEO Advies

Op zoek naar een bureau voor SEO Advies / zoekmachine optimalisatie? Zuurstof uit Amsterdam helpt je graag met zoekmachine optimalisatie. Een interessante methode om online klanten te werven. Door je website technisch en inhoudelijk te optimaliseren verschijn je hoger bij de zoekresultaten. 

Array
(
)
communicatie in de zorg

Communicatie in de zorg

Communicatie in de zorg is een vak apart. Zuurstof is een bureau gespecialiseerd in zorgcommunicatie. Met ruim tien jaar ervaring bij ziekenhuizen en zorginstellingen zoals Amsterdam UMC, AmstaZaans Medisch Centrum, Evean, Amaris, weet Zuurstof in Amsterdam waar het op aankomt als het gaat om communicatie en marketing in de zorgsector.

Array
(
)
vastgoedmarketing

Vastgoedmarketing

Zuurstof is een bureau gespecialiseerd in vastgoedmarketing. We helpen projectontwikkelaars, bouwbedrijven, beleggers, makelaars, commerciële verhuurders, gemeenten en corporaties om nieuwbouwprojecten succesvol in de markt te zetten of hun bestaande voorraad woningen en/of kantoorruimte te verkopen of te verhuren. Dit doen we onder meer voor vastgoedprojecten van Vesteda, BPD, Goodman en Lidl Vastgoed.

Array
(
)
bloggen doe je zo

Aantrekkelijk bloggen doe je zo

Wil je een online conversatie opstarten die het bezoek aan je website verhoogt, dan moet je blog interessant zijn om te lezen. We geven je wat tips:

Array
(
)
online-opmaak-julia

Online opmaak met Julia

Creëer zelf professionele documenten met Julia online opmaak. Een poster voor een evenement, een visitekaartje voor je nieuwe collega of een folder die er goed moet uitzien, maar niet te veel mag kosten.

Array
(
)
Training SEO schrijven incompany

Training SEO schrijven

Papier leest anders dan het beeldscherm. Webtekst moet 'scanbaar' zijn voor de lezer en rekening houden met zoekmachines. Met de incompany training 'Schrijven voor web en SEO' praat onze copywriter jou en je collega’s bij over de do's en don'ts op internet.

Array
(
)
arbeidsmarktcommunicatie-bureau

Arbeidsmarkt­communicatie

Op zoek naar een bureau voor arbeidsmarktcommunicatie? Of een uitnodigende wervingscampagne? Zuurstof helpt je graag met het aantrekken van geschikte medewerkers. Hoe bereik je je doelgroep? En waarom moeten kandidaten nu juist bij jouw bedrijf solliciteren? Wat maakt jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever (employer branding)? Het aanbod aan off- en online vacaturemedia is groot. Tja, in welke media heeft het dan nog zin om te plaatsen? 

Array
(
)
Website laten maken Moederannecasting

Website laten maken

Een website laten maken door Zuurstof heeft zo z'n voordelen. We hebben veel ervaring met het bouwen van websites en webshops in de meest gebruikte open source platforms van dit moment: WordPress en Joomla. Beide CMS-en zijn zeer gebruiksvriendelijk, onafhankelijk en geschikt voor zowel eenvoudige als meer complexe websites.

Array
(
)
explanimation-uitleganimatie

Explanimations: uitleganimaties met impact

Uitleganimaties of explanimations, je hebt ze ongetwijfeld weleens voorbij zien komen. Op een website, via Facebook of misschien wel tijdens een congres. Een korte animatievideo van ongeveer een minuut die een vaak complexe boodschap eenvoudig in animatievorm presenteert. Meestal ondersteund met een sprekende voice-over. Heb jij ook een langer verhaal, visie of nieuwe dienst die je graag in een pakkende explanimation wilt omzetten? Lees hier hoe Zuurstof je in 6 simpele stappen helpt bij het laten maken van een krachtige animatie.

Array
(
)
SEO-analyse-amsterdam-zuurstof

SEO-analyse met Monica

Maak kennis met Monica! Ons nieuwste platform voor SEO-analyse en monitoring. Eén handig online dashboard met SEO-tools en social media-, web- en PPC-rapportages. En dat alles voor een scherp maandbedrag.

Zuurstof werkt onder meer voor: