SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Seo-advies-zoekmachine-optimalisatie

SEO Advies: jouw website beter vindbaar maken met zoekmachine-optimalisatie.

Op zoek naar een bureau voor SEO Advies / zoekmachine-optimalisatie? Zuurstof in Amsterdam helpt je graag met SEO Advies in 5 stappen om je website beter vindbaar te maken. Zoekmachine-optimalisatie is een goede methode om meer online klanten te werven. Want door je website technisch en inhoudelijk te optimaliseren voor zoekmachines verschijn je hoger in de zoekresultaten. En zo zijn mensen die zoeken eerder geneigd om door te klikken naar jouw website. 

Een website of webshop beginnen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Een nieuwe site biedt echter geen enkele garantie op succes, want:

 • Hoe werf je bezoekers voor je site?
 • Hoe wordt je website populair?
 • En hoe maak je van klanten kopers?

SEO Advies voor zoekmachine-optimalisatie

Met ons SEO Advies kun je aan de slag met zoekmachine-optimalisatie van jouw website. Zoekmachine-optimalisatie, ook wel SEO (search engine optimization) genoemd,  is een zeer interessante methode om online meer klanten te werven. Door je website technisch en inhoudelijk te optimaliseren verschijn je hoger in de zoekresultaten. 

Hoog in Google staan is belangrijk, want 70% van de Google-gebruikers kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Bovendien zijn deze mensen op dat moment op zoek naar jouw producten en diensten. Sta je nu niet in de top 10 bij relevante zoektermen? Dan laat je waarschijnlijk veel potentiële klanten lopen. 

Zuurstof helpt je bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website. We zeggen bewust ‘helpen’, want SEO is meer dan ooit een samenspel tussen techniek en inhoud. Hieronder leggen we uit met welke diensten we je kunnen helpen.

SEO Advies: Zoekmachine-optimalisatie in 5 stappen:

1. Zoektermenonderzoek

De meeste mensen zoeken in Google met 2 à 3 woorden (ook wel ’termen’ genoemd). Per zoekwoordcombinatie zet de zoekmachine de relevantste pagina’s in de top 10. Op sommige termen wordt veel gezocht en is de concurrentie moordend, terwijl je op andere termen veel makkelijker scoort. Met het zoektermenonderzoek van Zuurstof brengen we in kaart met welke woorden jouw doelgroep zoekt, hoe vaak ze dit maandelijks doen en hoe groot de kans is dat je op deze combinaties hoog kunt scoren in Google. Dit scheelt veel tijd bij het optimaliseren van webpagina’s en het vergroot de kans op succes enorm.

SEO advies Amsterdam

Met dit zoektermenonderzoek:

 • Weet je waar daadwerkelijk op gezocht wordt en waar je dus de doelgroep mee bereikt.
 • Voorkom je dat er zoektermen gekozen worden waar niet op gezocht wordt of waar nauwelijks op wordt doorgeklikt in de zoekresultaten.
 • Weet je welke verschillende woordcombinaties bij elkaar horen, waarmee je door de long tail zoekopdrachten net zoveel of soms zelfs meer publiek kan bereiken dan met 1 short tail zoekterm.

De rapportage van het zoektermenonderzoek bevat:

 • Een spreadsheet met de zoektermen, met een tabblad per (hoofd)onderwerp, zodat alle aanverwante woordcombinaties overzichtelijk bij elkaar staan.
 • Kleuren voor zoekintentie en relevantie. We markeren de zoektermen om daarmee aan te geven waar de prioriteit hoort te liggen en welke zoektermen (iets) minder relevant zijn.
 • Antwoorden op alle vragen over de aangeleverde informatie.

Je hebt dus helder welke vragen mensen stellen in Google, welke woorden daarbij worden gebruikt, inclusief verschillende varianten, maar ook of dit ook echt potentieel succesvol verkeer naar je website kan opleveren.

2. Website analyse

Een vindbare website is technisch en inhoudelijk in topvorm. Geldt dit voor jouw website? Daarvoor is er de websiteanalyse, waarbij we kijken naar zowel de juiste SEO-insteek als de structuur en opmaak van de website. Hiermee krijg je inzicht in allerlei punten die invloed hebben op zowel de vindbaarheid als de conversie, zowel vanuit Google als binnen de website.

Hierbij kijken we naar:

 • Content
 • Techniek
 • Backlinks
 • Vormgeving
 • Gebruiksvriendelijkheid en conversie

We presenteren de bevindingen in een praktisch rapport met aanbevelingen. Hiermee kun je direct zelf aan de slag. Of wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen.

3. SEO-schrijven

Op basis van zoektermen kun je content optimaliseren voor zoekmachines. Dit geldt zowel voor teksten, als audio, video en visuele content. Teksten scoren veruit het beste in Google en met SEO-schrijven verwerk je strategisch zoektermen in een tekst. Zo verschijnen ze hoger bij de zoekresultaten.

Zuurstof optimaliseert bestaande teksten en schrijft nieuwe teksten, gebaseerd op zoekwoorden. Daarbij houden we nadrukkelijk rekening met je doelgroep, doelstellingen en online leesgedrag, zodat bezoekers ook echt klanten worden. Anders heb je er nog niets aan. 

4. Training SEO-schrijven

Training SEO schrijven Amsterdam

Liever zelf leren hoe je jouw teksten kunt optimaliseren voor Google? Met de incompany training ‘Schrijven voor web en SEO’ praat onze copywriter jou en je collega’s bij over de do’s en don’ts op internet. Wat onderscheidt webtekst van print? En waar zijn mens en Google gevoelig voor? Je krijgt veel tips aangereikt om de kwaliteit van je online teksten te verbeteren.

Meer over de training SEO-schrijven

5. Online SEO-analysetool Monica

Benieuwd of je website goed gevonden wordt in Google? En of je verbeteringen het gewenste resultaat oplevert? Maak dan kennis met Monica! Ons nieuwste platform voor SEO-analyse en monitoring. Eén handig online dashboard met SEO-tools en social media-, web- en PPC-rapportages. En dat alles voor een scherp maandbedrag.

Meer over SEO-analyse met Monica

Gratis SEO-whitepaper: de ultieme checklist!

We helpen je bij Zuurstof natuurlijk graag op weg met het beter vindbaar maken van je website. In deze gratis SEO-whitepaper laten wij je exact zien hoe je een tekst optimaliseert voor zoekmachines. Zo scoor je hoog bij de zoekresultaten en trek je gratis geïnteresseerden aan. Download ‘m snel!SEO advies whitepaper Zuurstof Amsterdam

Heb je specifieke vragen over ons SEO-advies? Laat het ons weten.

De experts van Zuurstof hebben kennis van allle bekende CMS’en, zoals bijvoorbeeld Joomla en WordPress. Door onze multidisciplinaire aanpak kijken we bovendien verder dan uitsluitend SEO. Zo hebben we uitgebreide ervaring met Content marketing, Social media en Conversie optimalisatie. 

Heb je nog geen website? Of wil je een nieuwe website?
Laat je website maken door Zuurstof

Jouw online succes is ons doel, en we doen er alles aan om dat te bereiken. Eerlijk, transparant en al meer dan 25 jaar succesvol.

 

Tekstschrijver Amsterdam - Teksten laten schrijven

Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Onze copywriters geven je teksten extra Zuurstof!

Tekstschrijvers (of copywriters) van Zuurstof in Amsterdam schrijven wat af. Veel van onze opdrachtgevers laten teksten door onze copywriters schrijven voor websites, magazines en whitepapers. Maar ook bijvoorbeeld teksten voor concepten en campagnes. Ben je op zoek naar een geschikte tekstschrijver? Zuurstof in Amsterdam is een bureau met een team van ervaren tekstschrijvers. Ze verrassen je graag met doelgroepgerichte teksten, prikkelende zinnen en lichtvoetige woordkeuzes! Benieuwd of een van onze copywriters ook jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op: 020 26 10 944. Geef ook jouw teksten een extra boost met Zuurstof!

Lees meer: Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Onze copywriters geven je teksten extra Zuurstof!

huisstijl laten ontwerpen

Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl ontwerpen met Zuurstof!

Een goede huisstijl ontwerpen is belangrijker dan je denkt. Naast visualisering van de identiteit zorgt de huisstijl voor een duidelijke herkenbaarheid naar je doelgroepen en een efficiëntere manier van communiceren. Een logo ontwerpen is een goed begin, maar het draait...

Lees meer: Huisstijl laten ontwerpen. Een nieuwe huisstijl ontwerpen met Zuurstof!

Bureau communicatie reclame in de zorg

Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

Communicatie in de zorg is een vak apart. Zuurstof is een communicatiebureau gespecialiseerd in zorgcommunicatie. Met ruim twintig jaar ervaring bij ziekenhuizen en zorginstellingen zoals Amsterdam UMCAmstaZaans Medisch CentrumEveanFundisAmarisZorgladder weet Zuurstof in Amsterdam waar het op aankomt als het gaat om communicatie en marketing in de zorgsector. 

Zo kennen de communicatiedoelgroepen in de zorg door en door. Van cliënt of patiënt. Tot medewerkers en externe stakeholders. En we volgen de ontwikkelingen in de zorg natuurlijk op de voet.

Lees meer: Communicatie in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met Zuurstof.

e-mailmarketing zuurstof sophie

E-mailmarketing met Sophie

Voor verschillende klanten bewijst onze tool 'Sophie' voor e-mailmarketing inmiddels haar diensten. Of het nu gaat om een maandelijkse online nieuwsbrief, een eenmalige verkoopactie of een persoonlijke e-mailgroet rond verjaardag of feestdagen, Sophie regelt al het online verzendwerk en regelt ook de eventuele afhandeling.

Lees meer: E-mailmarketing met Sophie

Training SEO schrijven Amsterdam

Training SEO schrijven

Met de incompany training ‘SEO schrijven‘ praat onze tekstschrijver jou en je collega’s bij over de do’s en don’ts voor webteksten. Hoe schrijf je een aantrekkelijk tekst die ook goed vindbaar is? Die balans is altijd lastig....

Lees meer: Training SEO schrijven

Explanimation laten maken

Explanimation laten maken: Explanimations met Zuurstof!

Wil je een explanimation (uitleganimatie) laten maken? Zuurstof maakt animaties met impact! Heb jij een langer verhaal, visie of bijvoorbeeld een nieuwe dienst? En die wil je graag in een pakkende explanimation omzetten? Lees in dit artikel hoe Zuurstof je daarbij helpt in 6 simpele stappen.

Lees meer: Explanimation laten maken: Explanimations met Zuurstof!

seo analyse bureau amsterdam

SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

SEO-analyse en monitoring van jouw website? Maak kennis met Monica! Want Monica is eén handig online dashboard met SEO-tools en social media-, web- en PPC-rapportages. En dat alles voor een scherp maandbedrag. Tools voor SEO-analyse en...

Lees meer: SEO-analyse. Monitor jouw website met SEO-tools van Monica.

Bureau arbeidsmarktcommunicatie Amsterdam

Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

Op zoek naar een bureau voor arbeidsmarktcommunicatie? Of een uitnodigende wervingscampagne? Zuurstof helpt je graag met het werven van geschikte medewerkers. Hoe bereik je je doelgroep? En waarom moeten kandidaten nu juist bij jouw bedrijf solliciteren? Wat maakt jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever? Het aanbod aan off- en online media is groot. Tja, in welke media heeft het dan nog zin om te plaatsen?

Lees meer: Arbeidsmarkt­communicatie. Werving van personeel met Zuurstof.

online opmaak zuurstof julia

Online opmaak met Julia

Creëer zelf professionele documenten met Julia online opmaak van Zuurstof. Een poster voor een evenement, een visitekaartje voor je nieuwe collega of een folder die er goed moet uitzien. Maar het mag niet te veel kosten.

Met onze online opmaak-tool Julia maak je zelf eenvoudig communicatiemiddelen op die er meteen uitzien alsof ze professioneel zijn opgemaakt. Gewoon in je eigen huisstijl en met een drukwaardige pdf als resultaat. Daarmee kun je zelf prints maken of naar de drukker stappen.

Lees meer: Online opmaak met Julia

Bloggen. Start met bloggen - 7 tips

Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Je wilt starten met bloggen. Of misschien blog je al een tijdje. Maar hoe dat je dat eigenlijk? Wil je een online conversatie opstarten met een blog die het bezoek aan je website verhoogt? Dan moet je blog interessant zijn om te lezen. We geven je 7 tips over bloggen!

Lees meer: Bloggen. Lees onze 7 tips over bloggen!

Online marketing tools

Online marketing tools

Online marketing tools kunnen je dagelijkse marketingwerkzaamheden een stuk gemakkelijker maken. De mogelijkheden om je merk, product of organisatie online te presenteren, groeien met de dag. Met cmcom.nl, ons platform voor crossmedia communicatie, bieden we je drie online marketing tools waarmee je je online communicatie eenvoudig invult en volgt.

Lees meer: Online marketing tools

vastgoedmarketing amsterdam zuurstof

Vastgoedmarketing. Boost je vastgoedmarketing met Zuurstof.

Vastgoedmarketing. Daar zijn we gespecialiseerd in bij Zuurstof. Met vastgoedmarketing helpen we onze opdrachtgevers zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven, beleggers, makelaars, commerciële verhuurders, gemeenten en woningcorporaties. Zo ondersteunen we hen met nieuwbouwprojecten in de markt te zetten. Of hun bestaande voorraad woningen en/of kantoorruimte te verkopen of te verhuren. Door middel van campagnes en projectsites om de woningen online te verkopen of te verhuren. Marketing van vastgoed doen we onder meer voor vastgoedprojecten van grotere ontwikkelaars / vastgoedbeleggers zoals Vesteda, BPD, Goodman, Lidl Vastgoed en Rock Vastgoed. Geef ook jouw vastgoed een boost met Zuurstof!

Lees meer: Vastgoedmarketing. Boost je vastgoedmarketing met Zuurstof.

Infographic laten maken

Infographic laten maken. Infographic in 5 stappen.

Wil je een infographic laten maken? Zuurstof maakt infographics van jouw stappenplan, visie of bijvoorbeeld een nieuwe dienst. Lees in dit artikel hoe we je daarbij helpen in 5 eenvoudige stappen. Wat is een infographic?...

Lees meer: Infographic laten maken. Infographic in 5 stappen.

Video laten maken Amsterdam

Video laten maken. Geef jouw bedrijfsvideo, commercial of wervingsvideo extra Zuurstof.

Je wilt een video of commercial laten maken? Leuk! Zuurstof in Amsterdam is een bureau voor marketing en communicatie met veel ervaring in het maken van allerlei soorten video’s. Van bedrijfsfilms tot commercials, of een video voor bijvoorbeeld de...

Lees meer: Video laten maken. Geef jouw bedrijfsvideo, commercial of wervingsvideo extra Zuurstof.

Online Marketing bureau Amsterdam

Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

Online marketing is een verzameling van alle digitale middelen en technieken om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Denk bij Online marketing bijvoorbeeld aan Display advertising, Social Advertising, Zoekmachine-optimalisatie, Zoekmachine-adverteren en E-mailmarketing. Maar ook je website speelt daarbij een belangrijke rol door bezoekers de juiste informatie en ervaring te bieden over jouw product of dienst.

Lees meer: Online Marketing. Bureau Zuurstof voor jouw online marketingstrategie.

LinkedIn-adverteren

LinkedIn Advertising. Bereik je B2B doelgroep met LinkedIn Ads.

LinkedIn is het grootste zakelijke online netwerk. En misschien daarom ook wel onmisbaar als kanaal voor je online marketing strategie. Ideaal om nieuwe zakelijke leads te werven. Je merk meer bekendheid te geven. Of bijvoorbeeld om nieuwe kandidaten te werven voor een specifieke functie. Doelgroepen kun je haarfijn definiëren. Je bepaalt je marketingdoelstelling en zet je creatieve campagnes op. Natuurlijk volledig meetbaar zodat je kunt weten wat de campagne je je oplevert. Maar hoe werkt adverteren op LinkedIn? Wat kun je allemaal met LinkedIn Ads? En is het iets voor jouw bedrijf?

Lees meer: LinkedIn Advertising. Bereik je B2B doelgroep met LinkedIn Ads.

jaarverslag-voorbeelden

Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Ga je voor een online jaarverslag? Of ben je op zoek naar een andere creatieve vorm voor je jaarverslag. Het jaarverslag compleet en goedgekeurd ‘op papier’ te krijgen. Het is waarschijnlijk elk jaar weer een...

Lees meer: Online jaarverslagen. Boost je jaarverslag met Zuurstof.

Website laten maken in Wordpress

WordPress website laten maken. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

Een Wordpress website laten maken door Zuurstof heeft zo z'n voordelen. We hebben veel ervaring met het bouwen van websites en webshops in de meest gebruikte open source platforms van dit moment: WordPress en Joomla. Beide website CMS-en zijn zeer gebruiksvriendelijk, onafhankelijk en geschikt voor zowel eenvoudige als meer complexe websites. Daarnaast kunnen we helpen om jouw bedrijf, product of dienst online bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen met online marketing.

Lees meer: WordPress website laten maken. Zuurstof bouwt jouw WordPress website.

b2b business to business marketing communicatie

B2B Marketing Communicatie. Bereik jouw B2B-doelgroepen

Zuurstof is een B2B communicatiebureau in Amsterdam. Met ruim twintig jaar ervaring in de B2B marketing communicatie. We helpen we zakelijke dienstverleners zoals Visma, Konica Minolta, Aenergie, City Hub en Liftinstituut om hun diensten stevig in de...

Lees meer: B2B Marketing Communicatie. Bereik jouw B2B-doelgroepen

Communicatiebureau Amsterdam

Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof en creativiteit voor jouw marketing en communicatie.

Zuurstof is een communicatiebureau in Amsterdam. Met een team van specialisten op het gebied van marketing en communicatie geven we ook jouw communicatie graag een boost.

Of het nu gaat om positionering en strategie. Communicatieadvies, online marketingontwikkeling van websiteszoekmachine-optimalisatie, het schrijven van teksten of vormgeving van communicatiemiddelen. Daarmee helpen je graag! Op een prettige manier. Want dat vinden we belangrijk.

Communicatiebureau Zuurstof is gespecialiseerd in vastgoedmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, communicatie in de zorg en B2B-communicatie.

Lees meer: Communicatie­bureau in Amsterdam. Zuurstof en creativiteit voor jouw marketing en communicatie.

Vastgoedcommunicatie. Boost je vastgoedcommunicatie met ZUURSTOF.Reclamebureau in de zorg. Geef jouw zorgcommunicatie een boost met reclamebureau Zuurstof.Zuurstof en duurzaamheidPrivacybeleidTekstschrijver in Amsterdam. Teksten laten schrijven door onze tekstschrijvers. Ze geven je teksten extra Zuurstof!Reclamebureau in Amsterdam. Zuurstof reclamebureau voor jouw marketing en communicatie.